qui som?


Com a resposta al tema de la llicència única, la FCOC va crear el carnet Catalunya Orientació. Aquest carnet no era una llicència federativa, però a la pràctica funcionava com a tal dins el territori català. En la reunió de la Comisión Delegada de la Asamblea de la FEDO, el 15 de desembre de 2017, es va plantejar que el carnet Catalunya Orientació era una llicència encoberta i es va decidir convocar una assemblea extraordinària pel 13 de gener de 2018 per tractar exclusivament aquest tema. I el 07 de febrer de 2018, la FEDO va fer un requeriment, via burofax, a la FCOC perquè pagués els imports corresponents al carnet Catalunya Orientació de les temporades 2015, 2016, 2017 i 2018.

Aquest fet va portar a la majoria de clubs catalans com a tals a renunciar a participar en competicions FEDO i desaparèixer del mapa de l'orientació espanyola. El 17 de desembre de 2017, van crear el Club Esportiu Catalunya Orientació Rumb Lliure, més conegut com a CAT-O.

Mitjançant el CAT-O, aquells corredors catalans que volen participar en la lliga espanyola o volen tenir opcions de participar en competicions internacionals oficials de seleccions, tenen llicència federativa estatal.