sobre les galetes (cookies)


Quan proveïm serveis, volem que siguin fàcils, útils i fiables. Quan oferim els serveis a través d'Internet, sovint implica desar una mínima quantitat d'informació en el vostre dispositiu (sigui ordinador, tauleta o mòbil). Això inclou petits fitxers anomenats galetes (cookies), els quals no poden ser utilitzats per identificar-vos personalment, ja que s'associen únicament a un usuari anònim i el seu dispositiu.

Així doncs, les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o de l'equip que en fa ús i, depenent de la informació que continguin i de la forma en què usi el seu equip, poden emprar-se per a reconèixer l'usuari (no la persona).

Dels diversos tipus de galetes existents, les que requereixen un consentiment informat per part de l'usuari són les d'analítica i les de publicitat i afiliació, i en queden excloses les de caràcter tècnic i les necessàries per al funcionament del lloc web o la prestació de serveis expressament sol·licitats per l'usuari.


Tipus de galetes

Segons l'entitat que les gestioni:

 • Pròpies: aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat pel mateix editor, i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.

 • De tercers: les que es trameten a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

Segons el temps que romanen actives:

 • De sessió: dissenyades per recollir i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a una pàgina web.

 • Persistents: en les quals les dades s'emmagatzemen en el terminal i s'hi pot accedir i poden ser tractades durant un període definit pel responsable de la galeta (pot anar d'uns minuts a diversos anys).

Segons la finalitat per la qual tractin la informació que recullen:

 • Tècniques: necessàries per a l'ús del web i la prestació del servei contractat.

 • De personalització: que permeten a l'usuari accedir al servei amb característiques predefinides, com per exemple l'idioma, el tipus de navegador, la configuració regional, etc.

 • D'anàlisi: recullen informació de l'ús que es fa del web.

 • Publicitàries: recullen informació sobre les preferències i eleccions personals dels usuaris.

 • D'afiliats: permeten fer un seguiment de les visites procedents d'altres webs, amb les quals el lloc web estableix un contracte d'afiliació.


Com gestionar les galetes?

Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, supressió, portabilitat de dades, limitació, oposició i revocació del consentiment, gestionant les galetes que es desen en els vostres navegadors, mitjançant les oposicions que ofereixen amb aquesta finalitat.

Si bé no utilitzem les galetes per recollir informació que us pugui identificar personalment, podeu configurar els vostres navegadors per rebutjar-les totes o algunes, o per tal que us alerti quan els webs (del CAT-O o d'altres) n'instal·len o hi accedeixen, o bé per eliminar-ne d'existents. Si desactiveu o rebutgeu les galetes, tingueu en compte que algunes parts dels webs poden ser inaccessibles o no funcionar correctament.

Així doncs, podeu restringir, bloquejar i eliminar les galetes instal·lades al navegador que utilitzeu, mitjançant la configuració de les opcions que ofereix:


Per què fem servir galetes?

Utilitzem galetes per distingir-vos d'altres usuaris en els nostres webs, per millorar la informació i els serveis que us oferim, i per facilitar-vos l'accés:

 • Mesurem el nombre d'usuaris que usen els serveis, per posar aquests serveis més a l'abast i per garantir-ne el rendiment.

 • Analitzem dades anònimes per entendre com interactuen els usuaris amb els serveis i així poder optimitzar-los.

 • Si així ho indiqueu, desem el vostre usuari i la vostra contrasenya per tal que no els hàgiu d'introduir cada vegada que accediu a un determinat servei o aplicació web.


Quines galetes utilitzem?

Galetes de Google Analytics.

En tots els llocs i aplicacions web del CAT-O fem servir galetes de Google Analytics (per tant, de tercers). Aquestes galetes ens permeten accedir a informació relativa als continguts que més visiteu i com hi arribeu, o a les funcionalitats que més feu servir, fet que ens ajuda a optimitzar els serveis que us oferim.

Les galetes emprades tenen, en tot cas, caràcter temporal, amb l'única finalitat de fer més eficaç la navegació. En cap cas, aquestes galetes proporcionen per si mateixes dades de caràcter personal.

Galetes pròpies.

En alguns dels nostres llocs i aplicacions web també fem servir galetes pròpies, totes elles de caràcter temporal. La principal finalitat d'aquestes galetes pròpies és facilitar-vos la navegació. En cap cas aquestes galetes proporcionen per si mateixes dades de caràcter personal.